Leden uitgelicht

Nick Janmaat

28 jaar. Model - haar en model - fotografie

Sara Fakroune

22 jaar. Model - haar en publiek

Marieke Frankema

37 jaar. Edelfigurant en musical

We hebben vandaag 50 castings voor je

Bijvoorbeeld: acteur, model en/of Amsterdam

Blog | Ibiza
Dit artikel is geplaatst op 13 oktober 2014

Blog | Ibiza

Het aanhoudende mooie weer vorige maand bracht mij weer in zomerse sferen en doet mij denken aan mijn vakantie die alweer zover weg lijkt. Deze zomer was de bestemming Ibiza. En het is echt waar, je wilt nooit meer naar huis. Met als inspiratie onze indian summer wil ik graag onze hotspots met jullie delen, zodat je er misschien volgend j!aar zelf mooie herinneringen kan maken.

Arrival

Bij aankomst op Ibiza hebben wij als eerste onze huurauto opgehaald. Het eiland heeft zoveel mooie leuke strandjes en als je ze allemaal wilt bezoeken is het heel handig als je een auto tot je beschikking hebt. Het openbaar vervoer is niet iets waar je op kunt rekenen, dus als je een beetje aan sightseeing wilt doen dan is dat echt een pre.

Flower power

Ibiza staat naast het bruisende uitgaansleven natuurlijk ook bekend om zijn hippiecultuur en de vele hippiemarkten. Er zijn er meerdere te vinden op het eiland en eigenlijk vind je bij allemaal een beetje dezelfde koopwaar. Ik vond zelf de markt op Punta Arabi een van de leukste, omdat die heel groot is. Het is ook een van de bekendste en daarom ook heel erg druk. Verwacht daar geen hippies te zien die daar gaan shoppen, maar heel veel toeristen die natuurlijk allemaal souvenirs willen kopen. Wij zijn iets later op de dag gegaan omdat het ’s ochtends altijd zo druk is dat je helemaal niet meer lekker kunt neuzen. Aan het eind van de middag is het veel relaxter en alle koopwaar is in overvloed, dus maak je geen zorgen dat je naast het net vist. 

Beach

Het is natuurlijk een eiland dus strandjes kun je overal vinden, maar er zijn er natuurlijk een aantal die erboven uit springen. Cala Tarida was er zo een, die had alle faciliteiten zoals goede bedjes, douches, prachtig water, en leuke strandtentjes was je lekker kunt eten. En dan Port de Benirras is op zondag super leuk. Er staat dan een hippie markt die nog niet zo commercieel is en hele mooie sieraden heeft. Ik heb zelf daar het een en ander aan armbanden gekocht die helemaal hand gemaakt zijn en niet duur. In de strandtenten erom heen verkopen ze echte authentieke paella en daar hoort wat mij betreft ook een grote kan sangria bij. Rond een uur of 18:00 dan komen er allerlei muzikanten het strand op die de bezoekers op een jamsession trakteren. Het strand stroomt dan ook vol met mensen, veelal toeristen maar ook zeker lokale bevolking die met een afgehaalde pizza, een glas wijn en kids op een picknickkleedje genieten van de muziek en de prachtige zonsondergang.

Food 

Restaurants zijn er genoeg maar La Brasa in Ibiza stad heeft echt een prachtige entourage, het is namelijk een binnentuin die helemaal a la ibiza style gedecoreerd is. Compleet met doeken, stenen open haard, kussens, dekens en kandelaars, noem het maar op. De kaart is vooral vlees en vis van de grill en natuurlijk overheerlijke paella. Het is niet goedkoop dus neem vooral je gevulde portemonnee mee. Tapas is natuurlijk iets wat je moet eten als je in Spanje bent. In Sant Josep ver van alle commercie en drukte vind je in het piepkleine dorpje een fantastisch tapas restaurant genaamd Destino. Het is er altijd bomvol dus zeker even reserveren. Bij binnenkomst staat alles wat ze die dag hebben, ze hebben geen menu kaart want alles wordt vers per dag bereid, uitgestald in een vitrine. Daar kun je kiezen wat je wilt hebben en binnen een paar minuten staat h!et op tafel. Super bediening en een heerlijk terras. 

Clubben

Nadat je rond middernacht klaar bent met dineren wordt het tijd om het eiland eens onveilig te maken. De Pacha, Privilege of Space zijn natuurlijk super tof om een keer mee te maken. Maar als je echt eens wat anders wilt dan het standaard clubben dan moet je naar The Zoo Project in Sant Antoni. Het is ongeveer 20 minuten rijden vanaf ibiza stad, maar het is het zeker waard. Het is een festival in een verlaten dierentuin, waar alleen maar lokale DJ’s mogen draaien en waar iedereen semi verkleed is als dier. Je kunt in de stad Sant Antoni naar verschillende winkels gaan om je lichaam of een gedeelte daarvan te laten bodypainten als een dier. Het is elke zaterdag en begint rond een uur 17:00. Je kunt daar lekker een hapje eten rond het kampvuur en daarna los op lekkere techno beats.

Kortom, genoeg te zien en te beleven, ik hoop dat je wat hebt aan mijn tips en mocht jij nou nieuwe hotspots ontdekken let me know, want ik ben altijd in voor iets nieuws.


Hasta luego,

Melissa Theba