Leden uitgelicht

Jagaira Hagendijk-de Jong

35 jaar. Presentatie en model - haar

Kaj Gorgels

27 jaar. Model - fotografie en figurant

Ruby Walker

47 jaar. Model - fotografie en model - catwalk

We hebben vandaag 50 castings voor je

Bijvoorbeeld: acteur, model en/of Amsterdam

EVENT | THE FUTURE OF FASHION IS NOW
Dit artikel is geplaatst op 23 september 2014

EVENT | THE FUTURE OF FASHION IS NOW

Modeontwerpers van tegenwoordig kijken met een kritische blik naar het huidige modesysteem. Ze komen met innovatieve oplossingen en frisse ontwerpen op het raakvlak van mode en kunst. Duurzaamheid, futuristische technologieën en de maatschappelijke waarde van kleding zijn thema’s waarmee ze vorm geven aan de mode van de toekomst.

Ontwerpen
De tentoonstelling laat ontwerpen zien van ruim vijftig (inter-)nationale ontwerpers, van gerenommeerd modehuis tot jong aanstormend talent. Met onder andere werk van Viktor & Rolf (Nederland), Christophe Coppens (België), Wang Lei (China), Carole Collet (Engeland), Hussein Chalayan (Cyprus), Pauline van Dongen (Nederland) en Rejina Pyo (Korea). Naast kleding en accessoires worden er o.a. ook video’s en installaties getoond.

Modetradities
Uit landen waar tot voor kort niet of nauwelijks een modetraditie bestond, ontstaan modestromingen die nooit eerder in aanraking kwamen met belangrijke Westerse invloeden zoals postmodernisme, conceptualisme of modernisme. Daardoor kunnen deze ontwerpers hun eigen tradities omzetten tot mode waarmee ze een persoonlijke identiteit geven aan hun werk, terwijl ze hun wortels en geschiedenis tegelijk omzetten tot een universele beeldtaal. Werk van deze ontwerpers zal te zien zijn in de grote Bodonzaal van ruim 1500 m2 in Museum Boijmans Van Beuningen.Datum
11 oktober 2014 t/m 18 januari 2015


Locatie
Museum Boijmans
Van Beuningen
Museumpark 18-20

3015 CX Rotterdam.Prijzen
€ 12,50: Voltarief.

€ 10,00: CJP-houders.
€ 10,00: Groepen vanaf 15 personen (reserveren verplicht).

€ 6,25: Studenten.

€27,50: Museumparkticket.

Gratis: Jongeren tot en met 18 jaar, Vrienden van het museum, Vereniging Rembrandt, ICOM, Museumkaart- en Rotterdampashouders.