Leden uitgelicht

Samantha Alexandra Altena

16 jaar. Acteur en model - catwalk

Wilfried Klein Avink

56 jaar. Acteur en edelfigurant

Youri Morsink

37 jaar.

We hebben vandaag 50 castings voor je

Bijvoorbeeld: acteur, model en/of Amsterdam

LID VAN DE DAG | Interview met Frans Stam
Dit artikel is geplaatst op 15 september 2014

LID VAN DE DAG | Interview met Frans Stam

Op Castingnieuws.nl brengen we elke dag een lid extra onder de aandacht via de rubriek 'Lid van de Dag'. Wij van de redactie zijn benieuwd wat voor mensen dit nou eigenlijk zijn? Welke ervaringen hebben zij? Waarom zijn ze lid van Castingnieuws.nl? Wij hebben met hét lid van vandaag gesproken, Frans Stam.

1. Je bent Lid van de Dag, gefeliciteerd! Hoe voelt het om een dag in het middelpunt van belangstelling te staan?
Spannend, het voelt als een eer om een dag jouw dag te kunnen noemen. Het is toch speciaal om uit de duizenden “talenten” te worden uitgekozen. Het streelt m’n ego ook wel enigszins kan ik wel zeggen. Het voelt als een mooie kans om mezelf te promoten en daar maak ik dankbaar gebruik van.

2. Waarom ben je lid van Castingnieuws.nl?
Ik ben lid geworden van Castingnieuws.nl om te kijken wat er in de markt gebeurd, castings te bekijken en hopen dat er mooie opdrachten op mijn pad komen door mezelf op de kaart te zetten via Castingnieuws.nl.

3. Voor welke opdrachten ben jij beschikbaar?
Waarvoor ben ik beschikbaar, voor acteren zowel op het toneel, straat en voor de camera. Ik ben ook beschikbaar voor promotiedoeleinden.

4. Wat vind je het leukste om te doen?
Mijn passie is acteren, dit doe ik vanaf mijn 18e jaar. Sinds 2004 sta ik ingeschreven bij diverse castingbureaus en heb ik enkele keren voor de camera gestaan. Ik moet eerlijk bekennen dat ik moeilijk een keuze kan maken tussen beide. Daarom klinkt mijn antwoord; het leukste om te doen is,  acteren in de breedste zin van het woord.

5. Wat is je meest bijzondere ervaring tot nu toe?
Bijzondere ervaring, ik kan maar één ding bedenken. Een hoofdrol in een NPS kort film met de titel “Brat” (dit betekent broer in het pools,) Op een gegeven moment word ik gebeld door een van de regisseurs Berend Boorsma met de vraag of hij bij mij thuis langs mocht komen. Hij zocht n.l. een acteur met een West-Fries accent. Hij is bij mij langs geweest samen met zijn broer Roel, de 2e regisseur van de film. Na een goed gesprek wilden zij graag met mij in zee, mijn West-Fries bleek goed genoeg te zijn. Dan denk je bij jezelf ik mag meedoen in een film, maar dan krijg je een telefoontje van Kemna casting met de mededeling dat ik alsnog moet worden gecast, voor de camera, dan slaan de twijfels meedogenloos toe.

Naar Amsterdam getogen en een goede casting gedaan, bleek achteraf, want ik mocht de rol op mij nemen. Een paar weken later hebben wij een volle week gedraaid op locatie in het mooie West-Friesland. Ik voelde mij als een vis in het water. Het werken met een zeer professionele crew, goede begeleiding door de gebroeders Boorsma en een première tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht. Een bijzondere ervaring en dat was het.

6. Waar droom je van om ooit nog eens te doen/ervaren?
Dit is best een moeilijke vraag, ik ga mijn best doen om daar antwoord op te geven. Het doen van een casting, voor wat dan ook, is verdomde moeilijk. Ik loop dan meestal met een gevoel naar buiten van, dat was helemaal niks, ik had beter op die manier moeten reageren of ik had mij veel beter moeten bewegen. Mijn droom is daarom, een casting zo ontzettend goed doen dat de mensen achter de camera een moment helemaal stil vallen. Daarna prachtige hoofdrollen spelen in bioscoopfilms, commercials en op het toneel. Of dromen werkelijkheid worden, ik weet het niet, ik wacht het af.

7. Welke boodschap wil je kwijt aan alle bezoekers van Castingnieuws.nl?
Mijn boodschap aan de bezoekers van Castingnieuws.nl is. Geniet van alle mooie dingen die op je pad komen, castings, opdrachten, kleine en grote rollen. Geniet van de momenten dat de dingen op hun plaats vallen. Geniet van de leermomenten. Kortom geniet. Het is gewoon leuk!

Profiel van Frans Stam
Leeftijd:  57 jaar
Woonplaats:
Warmenhuizen
Jaren ervaring: 10 jaar ( tv , film en events ) 35 jaar theater
Profiel Castingnieuws.nl: klik hier