Leden uitgelicht

Gwen Vermolen

47 jaar. Model - fotografie en model - catwalk

Schilders Ans

73 jaar. Edelfigurant en acteur

Joop de Winter

83 jaar. Edelfigurant en acteur

We hebben vandaag 50 castings voor je

Bijvoorbeeld: acteur, model en/of Amsterdam

Steps biedt jonge kunstenaars podium met 'Wearable art collection'
Dit artikel is geplaatst op 29 september 2014

Steps biedt jonge kunstenaars podium met 'Wearable art collection'

Steps gaat met verschillende jonge kunstenaars een samenwerking aan om ‘Wearable Art’ te creëren. Kunstwerken worden gebruikt als digitale prints voor een speciale mini-collectie zodat art & fashion samensmelten.  De eerste collectie is tot stand gekomen in samenwerking met kunstenaar Dominic Brown en is landelijk vanaf zaterdag 25 oktober instore en online exclusief verkrijgbaar bij Steps. 

Steps heeft voor de eerste 'Wearable Art Collection' vier verschillende, bijzondere kunstwerken van de Nederlandse kunstenaar Dominic Brown gebruikt als digitale prints. Deze mini-collectie bestaat in totaal uit vijf verschillende dresses, drie tops en twee shawls, in een gelimiteerde oplage.

Opvallende prints en kleuren

Steps kiest in dit speciale project voor jonge talenten wiens werk goed past bij het handschrift van Steps; opvallende prints en kleuren kenmerken de Steps collectie.  Jonge kunstenaars krijgen zo de kans om hun talent te laten zien aan de Nederlandse consument. De samenwerking resulteert in bijzondere en unieke dessins voor de collectie van Steps. De prints worden nauwelijks doorsneden en alleen op de voorzijde gebruikt waardoor het ‘Wearable Art’ gevoel versterkt wordt. Tevens ontvangt iedere klant bij een aankoop een certificaat van echtheid.

Dominic Brown

Dominic Brown is de eerste kunstenaar met wie Steps een samenwerking is aangegaan. De jonge kunstenaar maakt kunstwerken die zich  kenmerken door een opvallend kleurgebruik en eigenzinnige schetsen. Hij combineert verschillende technieken in zijn werken wat hij ook wel ‘new mixed media painting’ noemt.  Hij werkt zowel handmatig als digitaal en dat levert een bijzonder geheel op. Hij laat zich inspireren door onder andere de Egyptische, Turkse en Griekse oudheid. Daarnaast bieden  Afrikaanse maskers een bron van inspiratie.